Junts guanya al Consell Comarcal però caldran pactes per formar govern

La coalició de Junts i Impulsem sota el paraigües de Compromís Municipal ha obtingut 8 consellers comarcals, guanyant-ne un i tornant a ser la força més votada. Frec a frec hi ha Esquerra, que passa de 9 a 7. Els Independents del Solsonès n’han tret 3. Es tracta de les formacions que concorrien sota les sigles d’Ara Pacte Local: Marc Barbens a Solsona, Antoni Márquez a Olius, Xavier Vilaseca a Odèn, Gerard Bajona a La Coma i Mercè Valls a Torà. La CUP manté el representant que ja tenia.

Caldrà esperar els propers dies a veure com evolucionen els pactes locals per saber què passarà amb el Consell Comarcal. Ho destaca el portaveu de Junts-Compromís Municipal, Xavier Vilalta:

Per al president comarcal d’Esquerra, Xavier Castellana, el seu projecte continua sent el de sempre, que a cada municipi hi hagi els millors:

El representant de la CUP no serà suficient per pactar i arribar a la majoria de 10 consellers comarcals. En canvi, qui sí que tindrà la clau seran els Independents del Solsonès. Antoni Márquez:

La constitució del Consell Comarcal serà a finals de juliol. Abans, però, caldrà resoldre els pactes als ajuntaments, que prendran possessió el 17 de juny. Una altra qüestió que, tot i no afectarà el còmput, caldrà resoldre, és la ratificació del pas al Solsonès de Torà i Biosca. Haurà de ser per majoria absoluta i en ple després del de constitució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *