Judit Gisbert es converteix en la primera alcaldessa de Solsona amb la voluntat que el fet de ser dona “no sigui una llosa, sinó un motiu més per tirar endavant”

Amb aquesta declaració d’intencions prenia possessió del càrrec dissabte al migdia la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert, en una jornada històrica. Ho feia després de la renúncia de David Rodríguez i amb el suport dels regidors d’Esquerra Republicana i el vot de confiança de la CUP.

Gisbert s’ha compromès a donar el millor d’ella mateixa per continuar fent de Solsona una ciutat millor per viure-hi, treballar-hi i gaudir. Ho farà acompanyada d’un equip de govern carregat d’il·lusió i energia en el qual se sent còmoda i acomboiada. Amb tot, reconeix que el repte no serà fàcil. La nova alcaldessa ha agraït l’acompanyament familiar i dels amics, de les persones que ja no hi són, l’escalf de la ciutadania, però especialment, el traspàs de David Rodríguez:

Judit Gisbert és dona d’entitats i també ho va voler fer palès en el seu discurs d’investidura:

Tampoc no va deixar de banda les sigles a les quals representa, les d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb les quals se sent plenament identificada:

Alternativa per Solsona-CUP, tal com ja havia fet en la investidura de David Rodríguez del 2019, va donar un vot de confiança a la nova alcaldessa. La seva portaveu, Pilar Viladrich, demanava una mirada feminista i de gènere a les polítiques que s’impulsin a partir d’ara:

Des de Junts per Solsona, Marc Barbens instava a l’equip de govern a obrir una nova etapa a l’Ajuntament i els estenia la mà per treballar pel futur de la ciutat:

Per la seva banda, des del PSC, Mohamed el Mamoun demanava més diàleg per arribar a acords conjunts:

No van poder ser presents al ple per indisposició els regidors Sara Alarcón i Xavier Torres. A causa de les limitacions de la pandèmia, només van poder assistir a l’acte la família més estreta de Gisbert, l’exalcalde Jordi Riart i els futurs regidors Isabel Roca, d’Esquerra, i César García, de Junts. Davant de l’Ajuntament s’hi van congregar desenes d’amics i ciutadans per felicitar la nova alcaldessa. El primer ple presidit per Judit Gisbert serà el proper dia 30. Abans, però, aquest dimecres a les 9 del vespre, parlarem amb l’alcaldessa en la primera entrevista des que és al càrrec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *