Joan Solà reclama una discriminació positiva per als Micropobles per poder accedir a les subvencions

L’alcalde de Riner i nou president de l’associació que agrupa 245 municipis de menys de 1.000 habitants d’arreu del país ho ha afirmat en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies. Joan Solà defensa que per als micropobles és molt més difícil accedir als ajuts, ja que només tenen un tècnic que ve un cop per setmana i tampoc tenen els diners necessaris. Solà destaca que en la majoria de subvencions cal cofinançar entre un 30 i un 50% de l’import, cosa que és inviable. Posa de relleu que els pobles tenen la mateixa estructura que fa 20 anys, però la burocràcia és molt superior.

De fet, un dels principals reptes de l’Associació de Micropobles és evitar que el món rural es buidi. Joan Solà:

Pel que fa a la cultura, destaca que molts cops amb els pressupostos municipals no són capaços d’anar més enllà de la festa major de torn. Amb tot, posa en valor les polítiques del Departament de Cultura en aquest sentit i ha avançat que al setembre sortiran les bases per accedir a ajuts directes.

El nou president de Micropobles defensa que cal una estratègia de país per garantir l’equilibri territorial:

Joan Solà creu que encara s’és a temps de revertir l’abandonament del món rural, però manifesta que el temps s’està acabant. A nivell d’entitat, el repte és sumar els 242 micropobles que falten a l’associació i també consells comarcals i diputacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *