Instal·len un tauler d’escacs a la plaça del Camp per a l’ús intergeneracional

És el primer d’una sèrie d’elements del mobiliari urbà d’aquest tipus que s’aniran col·locant en diversos parcs infantils de la ciutat. És una iniciativa de la regidoria d’Infància per fomentar la pràctica de jocs que beneficien el desenvolupament cognitiu dels nens i nenes i, alhora, permeten i faciliten les relacions entre infants i gent gran.

L’actuació respon a una demanda del Consell d’Infants d’altres cursos i d’algunes famílies, d’acord amb l’interès per la pràctica d’escacs a Solsona. La regidora d’Infància, Pilar Viladrich, destaca que així es reforça les apostes de les AFA, ja que gairebé totes les escoles tenen els escacs com a activitat extraescolar.

La instal·lació de la plaça del Camp és una taula d’escacs de formigó amb dos seients del mateix tipus. La brigada municipal s’ha encarregat de l’obra civil prèvia, mentre que l’empresa Escofet 1886 ha estat l’adjudicatària de l’obra, amb un cost de 1.424 euros. Properament, a la plaça de l’U d’Octubre, davant del Casal Cívic, s’hi instal·larà una taula de material antivandàlic amb tres jocs d’escacs i bancs incorporats, pel preu de 1.157 euros. En aquest cas, l’encàrrec ha estat a Garden Center Ejea.

Paral·lelament, la regidoria d’Infància i el Club d’Escacs l’Elefant estan en converses per organitzar alguna activitat quan hi hagi totes les taules instal·lades. Una opció és una exhibició de partida a cegues, ja que a la ciutat hi viuen un jugador amb el títol de gran mestre internacional i un altre amb el de mestre internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *