Infants, gent gran i embarassades poden entrar lliurement a les piscines municipals fins dilluns

Aquesta és una de les mesures que ha implementat l’Ajuntament de Solsona per ajudar a combatre l’onada de calor. La resta d’usuaris hi podran accedir a meitat de preu, per 2 euros.

L’estiu del 2019 el consistori permetia entrar a les instal·lacions de bany a la majoria de col·lectius amb un descompte del 50%. Llavors en van fer ús una mitjana de 300 usuaris diaris. En base a aquesta experiència, ara s’ha apostat per ampliar les facilitats per a col·lectius vulnerables i, alhora, mantenir l’entrada com a mesura limitadora per controlar la capacitat de l’espai i evitar el col·lapse de l’equipament. Es remarca la prioritat de seguir les mesures de seguretat per la Covid-19. En primer lloc, es garanteix l’accés dels usuaris amb abonament. A través de les xarxes socials, Alternativa per Solsona-CUP ha tornat a reclamar l’entrada gratuïta per a tothom per donar l’oportunitat de remullar-se en aquest context d’emergència climàtica. L’equip de govern ho descarta per evitar aglomeracions a l’entrada, especialment en temps de pandèmia, i en considerar que és injust oferir un servei gratuït de manera indiscriminada. Les piscines municipals obren de dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre i el cap de setmana, d’11 a 8.

El consistori fa una crida a la ciutadania a prendre mesures d’autoprotecció per fer front a l’onada de calor. Evitar sortir al carrer i reduir l’exercici físic durant les hores centrals del dia, estar-se a les estances més fresques, refrescar-se sovint i beure molta aigua són alguns dels consells. Així mateix, es recomana abaixar les persianes de les finestres durant les hores de més sol, obrir-les a la nit i utilitzar algun tipus de climatització o mirar de passar les hores de més calor en llocs climatitzats. També es demana que si es coneixen persones grans o malaltes que viuen soles, se les visiti almenys un cop al dia i se les ajudi a seguir aquests consells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *