Guixers aprova diverses ordenances per regular la massificació en espais naturals

El primer aspecte en el qual es fa incidència és en les autocaravanes. Tal com us comentàvem fa unes setmanes, amb l’entrada a la fase 2 del desconfinament, arran de l’obertura de l’àrea d’autocaravanes de Sant Llorenç, la Vall de Lord es va trobar desbordada per l’afluència d’aquest tipus de vehicles, que va en augment. Per tal d’ordenar aquest mitjà per fer turisme, l’ordenança aprovada per l’Ajuntament de Guixers en l’últim ple prohibeix la pernoctació amb autocaravana en qualsevol espai del municipi excepte els habilitats. En aquest sentit, hi haurà cinc places al pàrquing de l’Ajuntament, a la Casa Nova de Valls, i 5 més a l’àrea recreativa del Codó. Precisament al Codó s’hi aplicarà un altre tipus de regulació. Ho posa de relleu l’alcalde de Guixers, Jordi Selga:

La previsió del consistori és poder obrir aquest dissabte, però queden algunes qüestions per acabar de resoldre que fan que aquesta data no estigui confirmada al 100%.

Guixers no s’escapa de les problemàtiques derivades de la massificació que afecten la resta d’espais fluvials de la comarca durant l’estiu. Enguany, a més, arran de la Covid-19, des del Departament de Salut i l’Agència Catalana de l’Aigua insten els consistoris a fer un control dels accessos al riu tal com fan a les platges. Guixers té previst senyalitzar-ho i entre diferents municipis de la Vall de Lord estan treballant per disposar d’un agent cívic que faci d’informador als visitants ja durant aquest estiu.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *