Govern i oposició a l’Ajuntament d’Olius discrepen sobre les mesures per reduir la velocitat a la C-55 al seu pas pel Pi de Sant Just

Al maig, el Departament de Territori va treure a concurs les obres de millora de la seguretat viària a la travessera del Pi de Sant Just, que inclou la construcció de dues rotondes i el reforç del ferm. L’exalcalde i portaveu d’Independents per Olius, Antoni Márquez, ha volgut puntualitzar a través d’un vídeo a les xarxes socials que el projecte és del Departament de Territori i que el que van fer en el seu moment és traslladar algunes qüestions per tal que es pugui adequar a les necessitats de la gent que viu al Pi. Fa uns dies, el nou executiu d’Olius encapçalat per Marta Comitre es va reunir amb el responsable del Servei Territorial de Carreteres de Lleida. Comitre afirma que des de Carreteres no tenien constància de les queixes dels veïns i que, si bé el projecte era seu, el van impulsar a partir d’una demanda de l’Ajuntament d’Olius. També posa de relleu que aquesta setmana s’han mantingut converses amb alguns dels veïns afectats que ja havien presentat una instància amb queixes al consistori en l’anterior mandat. En la trobada amb el responsable del Servei Territorial de Carreteres van proposar mesures com semàfors i radars de velocitat, així com bandes rugoses i passos de vianants elevats per fer reduir la velocitat als vehicles. Sentim l’alcaldessa d’Olius, Marta Comitre:

L’exalcalde i portaveu d’Independents, Antoni Márquez, no veu de bons ulls aquestes mesures:

Pel que fa als semàfors, Márquez considera que serien un entrebanc per als centenars de persones que utilitzen cada dia aquesta via per anar a treballar. En aquest sentit, Márquez és partidari de recuperar el projecte de la variant del Pi de Sant Just i emplaça els ajuntaments de Solsona i Olius a fer front comú de forma immediata per pressionar el Departament de Territori perquè el faci realitat.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Olius, Marta Comitre, recorda que no serà fins al setembre quan els responsables de Carreteres es desplaçaran al municipi per concretar les mesures que s’han de prendre. En qualsevol cas, defensa que la prioritat és el benestar i la seguretat dels veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *