Francesc Conesa aposta per facilitar la participació dels laics en la vida i les decisions de l’Església

El bisbe de Solsona ho ha afirmat en una entrevista al Plaça Major d’aquesta casa, que es podrà escoltar íntegrament demà a les 12 del migdia. Considera que l’Església ha de tenir les portes obertes en els dos sentits: els de dins han de sortir al carrer i manifestar obertament la seva fe i, alhora, ha de ser una Església acollidora per a tothom.

Satisfet amb la rebuda que li ha donat Solsona, aquesta primera setmana s’ha dedicat a posar-se al dia de la diòcesi. La setmana que ve ha quedat amb el seu predecessor, Xavier Novell, per parlar amb ell. Amb tot, aposta per tornar a la normalitat i deixar passar un temps per guarir les ferides abans d’avaluar com s’ha actuat:

El nou prelat afirma que a Menorca ha après a fer de bisbe, però reconeix que no li agrada venir amb idees preconcebudes ja que cada diòcesi té una realitat i una manera de fer diferents. Tot i ser conscient de l’envelliment del clergat de la diòcesi, assegura que amb sis seminaristes i un setè amb mig peu al seminari, amb el tema de les vocacions el Bisbat de Solsona és l’enveja de la resta de diòcesis catalanes. Francesc Conesa aposta per reforçar tots els serveis de Càritas en tant que considera que l’acció social d’atenció als pobres és fonamental. El nou bisbe de Solsona no ha eludit les qüestions més polèmiques, com per exemple la pederàstia, que ha qualificat de plaga i s’ha mostrat disposat a lluitar-hi. Pel que fa a les immatriculacions, ho qualifica de polèmica molt artificial i assegura que l’Església s’ha limitat a anotar els béns que és evident que són seus. Francesc Conesa considera que encara ha d’esperar un o dos anys a fer una visita pastoral per conèixer a fons la diòcesi, però sí que té previst començar a visitar les principals unitats pastorals i parròquies per palpar sobre el terreny la realitat del Bisbat de Solsona. L’entrevista íntegra a Francesc Conesa, recordem-ho, la podreu escoltar demà a les 12 del migdia al Plaça Major i dimecres a les 11 del matí. També es podrà descarregar del web de Solsona FM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *