Els represaliats centren el trenta-unè Aplec Independentista del Castellvell

El Casal Popular La Fura l’ha programat enguany en dues jornades. El dia 10 es recupera la pujada de l’estelada al Castellvell des del capdamunt del passeig acompanyats dels Grallers d’Oliana. A 2/4 de 6, al Castellvell, hi haurà la xerrada titulada “Més de 3.300 represaliats, demà pots ser tu”. Hi intervindran dues persones represaliades de la comarca, Josep Rosas i Roger Serra, que explicaran els seus casos, acompanyats de l’advocat Lluís Matamala. L’Aplec vol posar enguany al centre de la problemàtica la repressió dels poders de l’Estat espanyol, que va més enllà dels 9 presos polítics indultats. Argumenten que aquesta està basada en muntatges policials i judicials que busquen incriminar persones per la seva activitat política amb la intenció de desmobilitzar i espantar.

La segona part de l’Aplec Independentista del Castellvell serà el diumenge 12. L’artista valencià Xavi Sarrià portarà a la sala polivalent a les 5 de la tarda el concert “No s’apaguen les estreles”, un espectacle íntim amb instrumentació tradicional mediterrània amb projeccions de lluites i resistències de la història recent al País Valencià de la mà dels seus protagonistes. L’espectacle neix a partir de la banda sonora de la pel·lícula “La mort de Guillem”. Les entrades costen 10 euros, gratuïtes pels menors de 12 anys, i es poden comprar a través de la plataforma de Turisme Solsonès.

L’Aplec Independentista del Castellvell és una iniciativa del Casal Popular La Fura amb el suport de diverses entitats i institucions solsonines. Serà el tret de sortida a un cicle de xerrades amb el lema “Recuperem la iniciativa, recuperem els drets” que es duran a terme fins a l’1 d’Octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *