Els Reis d’Orient han estrenat carrosses en la seva arribada a Solsona

Per primera vegada, Melcior, Gaspar i Baltasar han tingut cadascú la seva carrossa pròpia, a part de dues de noves per a transportar els regals. El Taller d’Escultura Casserras s’ha encarregat de l’ornamentació dels vehicles, inspirats en els diferents orígens geogràfics dels Mags però amb pinzellades locals. La de Melcior és d’estil hel·lènic i porta el sol del Portal del Pont, la de Gaspar és d’aspecte mesopotàmic i té el cap de lleó que es pot trobar en algunes fonts solsonines mentre que la de Baltasar és d’estètica tribal i té pintures representatives del bestiari de la Festa Major.

Després de tres anys a causa de la pandèmia, els Reis d’Orient han pogut fer el seu recorregut habitual per Solsona, passant pel portal del Castell, la plaça de Sant Joan i la Catedral. Més de 200 persones han participat a la comitiva.

L’accent solidari d’aquesta vetllada de Reis li ha posat Creu Roja Joventut. La delegació solsonina ha recollit l’últim mes un total de 150 joguines que ha repartit a una cinquantena d’infants de Solsona i Sant Llorenç d’entre 0 i 13 anys. Hi ha col·laborat una desena de voluntaris així com diversos punts de recollida: Don Dino, les llibreries Verdaguer i Tres Punts i la Fira del Tió i el Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *