Els preus dels menús són un dels topalls a l’hora de potenciar productes ecològics i de proximitat als menjadors escolars

Aquesta és una de les conclusions de la Diagnosi dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona per a la transició cap a un model local i de proximitat. L’ha elaborat la cooperativa Raiels per encàrrec del Consell Comarcal i inclou les dades de 19 centres educatius de la comarca i Cardona. La majoria tenen un servei de càtering i 6 disposen de cuina pròpia. Pel que fa al model de gestió, depenent del cas va a càrrec de l’AFA, la titularitat del centre o el Consell Comarcal. Per a la recollida de dades, s’han entrevistat tant les empreses gestores, com les direccions dels centres educatius com les AFA. De les respostes obtingudes es desprèn que totes manifesten oferir almenys un 50% de producte de proximitat, tot i que hi ha certa confusió i pel simple fet de comprar en un distribuïdor local ja es considera producte de proximitat. Al marge d’això, la compra directa al productor és residual.

La sensibilització tant d’escoles, com famílies, com infants vers el producte de proximitat és cada cop més gran. Amb tot, la diagnosi considera necessari treballar en millorar aquest aspecte, a banda de millorar la coordinació entre gestors i productors. Ho posa de relleu un dels organitzadors de la presentació dels resultats de la diagnosi, Jordi Vilalta, gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central:

Jordi Vilalta recorda que el del migdia és un dels àpats més importants del dia i que val la pena que l’escola sigui la primera que fomenti aquests hàbits saludables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *