Els periodistes de la Catalunya Central atorgaran demà un guardó negatiu al Bisbat de Solsona per dificultar la seva tasca

La sala Casino de Berga acollirà demà a les 7 de la tarda un acte públic de lliurament dels premis anuals Batec, que enguany es converteixen en itinerants. La demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes atorga els premis Plata, en positiu, i Plàtan, en negatiu, a les persones o col·lectius que han facilitat o dificultat més la seva tasca informativa. Per votació popular entre els col·legiats i periodistes han escollit enguany el Bisbat de Solsona com a guanyador del Premi Plàtan per les dificultats que tenen a l’hora d’accedir a informació relacionada amb aquesta institució i la seva poca transparència i col·laboració amb els mitjans. També són especialment crítics amb la gestió comunicativa que es va fer de l’afer del bisbe Xavier Novell.

En canvi, el premi Plata se l’enduu Josep Guitart, coordinador d’Unió de Pagesos al Bages, per la seva bona predisposició a atendre als mitjans quan se’l requereix, a ser proactiu a l’hora de buscar testimonis per entendre les notícies i per la seva defensa del territori i de la petita pagesia.

En l’acte de demà a Berga també es lliurarà el premi Periodista de l’Any al berguedà Manel Alias, el Premi Trajectòria a la manresana Pilar Goñi i a l’agència berguedana B-Comunicació el Premi a la iniciativa periodística local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *