Els nous carrers de la Cabana del Silo portaran els noms de Mercè Rodoreda, Rosa Sensat i Montserrat Roig

Així ho ha determinat el procés participatiu tancat la setmana passada al qual hi ha pres part 150 persones. L’escriptora Mercè Rodoreda s’ha imposat amb 78 vots, seguida de la mestra Rosa Sensat amb 69 i, en tercera posició, la també escriptora Montserrat Roig, amb 52 suports. Per darrere d’aquests han quedat Montserrat Ubach, Maria Aurèlia Campmany i Carme Karr, amb una quarantena de vots. Agnès de Torroja, María Álvarez de Haro i Teresa Pàmies han quedat a la cua dels resultats. En canvi, s’han proposat 39 noms nous que no quedaven recollits. La poetessa i musicòloga vinculada a Lladurs Palmira Jaquetti ha rebut 14 vots i Neus Català, 5.

Un 95% dels votants a la consulta han emès el seu vot de forma telemàtica. La majoria de participants, prop d’un 63%, han estat dones. El gruix més important de votants han estat de la franja de 45 a 64 anys, en un 34%, i de 30 a 44 en un 30%.

Recordem que el consistori ha impulsat aquest procés participatiu per donar nom a carrers de nova urbanització de la Cabana del Silo per posar fi al dèficit històric en la representació femenina al nomenclàtor de carrers. El ple de juliol haurà de validar els noms escollits.

Ara queda pendent consensuar una moció impulsada pel Grup de Gèneres del Solsonès per revisar el nomenclàtor de carrers i places de Solsona i donar resposta a una petició firmada per 156 persones a la plataforma change.org. Recordem que al ple de maig aquest punt es va retirar de l’ordre del dia per parlar-ne conjuntament amb els grups municipals abans de votar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *