Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris en cases d’urbanitzacions

Se’ls atribueixen almenys 27 robatoris des de principi d’any en diverses poblacions catalanes, entre les quals Solsona, i a Santander. 7 dels 8 detinguts, d’entre 25 i 36 anys i amb nombrosos antecedents, han ingressat a presó.

La investigació es va posar en marxa a principi d’any quan la policia va detectar un augment dels robatoris amb força amb les mateixes característiques a l’interior de cases habitades. Llogaven un cotxe i es desplaçaven fins a les urbanitzacions per seleccionar cases aïllades. Analitzaven les diverses formes d’accés i les mesures de seguretat i s’asseguraven que no hi haguessin cases properes. Era un clan familiar femení que duia a terme l’activitat amb les seves parelles sentimentals i altres persones. Les dones s’encarregaven del control i la vigilància mentre que els homes cometien el robatori accedint als domicilis escalant o obrint portes i finestres amb palanques. Feien els robatoris amb gorra per dificultar la identificació i un dels lladres duia una motxilla on s’enduien el material robat. L’objectiu sempre era el mateix: joies, diners en efectiu, electrodomèstics i dispositius electrònics. En conjunt, el material sostret ascendeix a un valor de més de 94.000 euros.

A part de Solsona, la banda va cometre robatoris en altres punts de la Catalunya Central com Gironella, 4 municipis del Bages i 4 de l’Anoia. També se’ls atribueixen delictes a Agramunt, el Pla d’Urgell, el Pla de l’Estany, el Baix Llobregat, la Conca de Barberà, l’Alt Penedès, el Lluçanès i el Vallès Occidental. Fora de Catalunya, van cometre quatre robatoris a Santander i un en temptativa a Bilbao, que va acabar amb l’envestida dels vehicles policials i un ertzainza ferit.

En detectar que el grup criminal actuava fora de Catalunya i que la Policia Nacional també l’investigava, els cossos policials van posar en marxa un equip conjunt d’investigació. El seguiment els va portar a la detenció in fraganti a Sant Fruitós de Bages. El 24 de maig es van fer entrades i escorcolls en sis domicilis dels investigats, durant els quals es van intervenir objectes robats i es van fer noves detencions. Durant la investigació, també van comptar amb la col·laboració de la Policia d’Investigacions de Xile i així han pogut determinar que el grup havia enviat prop de 50.000 euros a aquest país sud-americà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *