Els menors que migren en solitari són els protagonistes del nou cicle “3 mirades”

Es tracta d’un projecte de sensibilització social que vol tractar una mateixa temàtica social des de tres perspectives diferents. En aquesta edició, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal han optat per dedicar-lo a un tema d’actualitat, els infants i joves migrats sols. La primera cita, aquest dijous a les 6 de la tarda a la biblioteca, s’adreça al públic a partir de 7 anys. El filòsof Víctor Pérez “Moixic” i l’artista Anna Terricabras “Volianna” dinamitzaran una activitat basada en el llibre “L’arbre dels desigs”, de Katherine Applegate. Narra la història de l’arribada al barri d’una família musulmana i el desig que la nena penja en un arbre: tenir un amic.

D’aquí a dues setmanes, el 7 de novembre, serà el torn de “Viatge al país dels blancs”. Ousman Umar explicarà com amb 12 anys va marxar de casa seva, a Ghana, i va creuar el Sàhara a peu, la mar Mediterrània en una pastera, va caure a mans de les màfies i va estar en un Centre d’Internament d’Estrangers a Fuerteventura.

El cicle “3 mirades” es tancarà el dijous 21 de novembre a les 9 del vespre al Teatre Comarcal. S’hi projectarà “Welcome”, la pel·lícula que explica la història d’un jove kurd de 17 anys que ha creuat el Pròxim Orient i Europa per reunir-se amb la seva promesa acabada d’emigrar a Anglaterra. Des de França li impedeixen creuar el canal de la Mànega, però un professor de natació l’entrena en secret perquè pugui creuar el canal nedant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *