Els jardins del Palau Episcopal al Vall Calent són de titularitat municipal

Segons es desprèn d’un conveni entre el Bisbat i l’Ajuntament del Solsona del 1981, la diòcesi va cedir aquests parterres a la ciutat amb motiu de la redacció de les Normes Subsidiàries de planejament. Aquesta condició, de la qual el govern municipal ha tingut coneixement fa pocs dies, justificaria el fet que la brigada es faci càrrec del manteniment dels jardins, una pràctica criticada per la CUP en l’últim Ple.

L’alcalde, David Rodríguez, defensa que aquesta cessió ratifica la funció de verd públic d’aquests parterres per la zona on estan situats. En el cadastre, de fet, apareixen classificats com a zona verda de la ciutat, però en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, en canvi, estan erròniament identificats com a verd privat, un punt que caldrà corregir.

Alternativa per Solsona-CUP va traslladar al Ple de final de novembre la pregunta d’un veí sobre si el consistori es feia càrrec del manteniment gratuït dels jardins del Palau Episcopal. Els cupaires van denunciar tractes de favor a l’Església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *