Els actes previs del Carnaval arrenquen amb força premiant les persones que fan possible la festa

La sala polivalent va penjar el cartell de complet diumenge al ball d’assaig. L’elevada participació ha estat la tònica general del cap de setmana. Ho destaca el president de l’Associació de Festes, Àlex Vilanova:

Pel que fa als Bojos, en una gala emulant la dels premis Enderrock, s’han lliurat a Dani Torruella, l’expresidenta de la Junta Maria Àngels Guilanyà, el Carnestoltes 2022 Mike Speaker, les comparses Lo Cal Quinto i els Espedrers i el Taller d’Escultura Casserras. També el Carnaval infantil ha estrenat nous guardons, els premis Mocós, que han recaigut en Pau Subirà, primer president de la Minijunta, i Joan Solé, president del Carnaval quan es va posar en marxa. Pel que fa als premis Bufó, han reconegut quatre perruqueries per la seva implicació en la festa: Maria, Nuri, Ester i Lluïsa. L’acte també s’ha aprofitat per lliurar el premi als dissenyadors dels cartells, Daniel Campabadal i Pol Blanca i Oriol Rodríguez l’infantil i del concurs fotogràfic “La bata arreu del món”, que ha recaigut en Mercè Carralero. Pel que fa al Concurs de Fotografia del Carnaval, impulsat per Fotografia Resol, els premiats han estat Josep Maria Fontanet Valls per una foto del Comte de l’Assaltu, el segon premi per a una imatge del Carnestoltes d’Antonio Chaparro i el tercer per a Juani Saldován per “Ballant”. El premi Resol se l’ha endut Miguel Rodríguez Martínez. Les 45 imatges dels 15 autors s’exposaran durant aquesta setmana de Carnaval a la sala cultural de l’Ajuntament. També s’ha convocat la propera edició del certamen, amb el tema “Els ballets oficials del Carnaval”.

Fa tot just uns minuts que el Grup de Gèneres, La Cugula, La Fura i El Rebombori han fet públic un comunicat de denúncia d’una agressió verbal homòfoba dissabte a la nit. Remarquen que, tot i tenir diversos actors fonamentals en eradicar l’odi cap a les persones LGTBIQA+, Solsona no és un espai segur. Amb tot, asseguren que situacions com aquesta els donen més forces per continuar lluitant perquè tots els espais siguin segurs. Tant l’Ajuntament de Solsona com el Consell Comarcal han condemnat l’agressió i han manifestat el seu suport a aquestes entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *