El tanatori i la resta d’inversions municipals de Solsona del 2020, congelades a l’espera de com evoluciona la crisi del coronavirus

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, l’alcalde, David Rodríguez, ha avançat que la construcció del nou tanatori ha quedat en standby, pendent de l’evolució de la situació actual. El batlle ha recordat que al ple de març, que se celebrarà finalment dijous, estava previst aprovar una modificació de crèdit per destinar romanent de tresoreria a aquest equipament. Amb tot, el tanatori haurà d’esperar, i més, tenint en compte que la subvenció estava prevista per a l’any vinent. Aquesta és la mateixa situació de les altres inversions, que s’han pausat ja que, si cal destinar diners a ajuts, cal estalviar-ne per un altre cantó. Amb un pressupost de 9 milions d’euros i la previsió de la reducció de la participació dels tributs de l’Estat en un 15%, que en el cas de Solsona són 300.000 euros, el consistori estima tancar l’exercici amb un dèficit d’uns 400.000 euros. A més, tampoc se sap què passarà amb la reactivació de la línia del PUOSC després de molts anys, una de les principals fonts d’ingressos dels ajuntaments. Així, en el primer ple telemàtic de la història del consistori solsoní, programat aquest dijous a les 7 de la tarda, es preveu aprovar la primera de moltes modificacions de crèdit per ajustar el pressupost a les necessitats del moment. Aquesta està encaminada a facilitar recursos de manera ràpida per a ajudes socials i al sector econòmic. David Rodríguez admet que s’han hagut de replantejar el criteri inicial d’esperar decisions en ferm d’altres institucions perquè el teixit econòmic necessita els diners ja:

En aquesta mateixa línia, dijous també es preveu aprovar la supressió de la taxa de tot l’any per l’ocupació de la via pública amb terrasses de bars i restaurants. El consistori calcula que deixarà d’ingressar 25.000 euros per aquest concepte. D’altra banda, l’alcalde de Solsona confia que l’Estat relaxi les condicions i els permeti fer ús dels romanents de tresoreria d’anys anteriors per destinar-los a mesures per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *