El Solsonès registra les mateixes dades d’atur que el mes passat, amb un augment de 5 persones al conjunt de la comarca

Si ens fixem poble per poble, la capital, Solsona, experimenta l’augment més significatiu amb 3 noves persones aturades i arriba així al mig miler de desocupats. Sant Llorenç de Morunys, amb dues persones; i Riner, Olius i Navès, amb una, també han vist augmentar l’índex d’atur.

Per contra, hi ha un total de 3 pobles on han vist disminuir la taxa d’atur. Són La Coma i la Pedra, Llobera i Pinós amb, també, una persona ocupada a cada poble.

Amb aquestes dades, l’atur a la comarca se situa en 611 persones desocupades; un 82% de les quals a Solsona.

I al conjunt de Catalunya, l’atur cau en 6.390 persones durant el mes de març i el total de desocupats se situa als 505.900.

El relaxament de les restriccions s’han reflectit en aquesta davallada que suposa un descens mensual de l’1,25%; tot i que si es compara amb el març del 2020, l’atur ha crescut un 21,3%. El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, atribueix aquest descens a l’obertura per Setmana Santa però assegura que la situació encara és preocupant:

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres, Javier Pacheco, assegura que la recuperació de l’ocupació ha sigut molt pobra:

En aquest sentit, el nombre de treballadors que es troben en ERTO, i que no es compten al total d’aturats, és de gairebé 158.000: 32.000 menys que al febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.