El Solsonès programa cinc accions formatives per prevenir i abordar les violències masclistes

Les impulsen el Consell Comarcal a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i els ajuntaments de la comarca. Vol aprofundir en les múltiples manifestacions de les violències masclistes, prevenir-les i fer-les impensables.

La primera proposta és oberta a tothom i versa sobre eines d’abordatge de les violències masclistes en l’àmbit rural. L’impartirà la consultora i formadora en l’àmbit de les violències masclistes Carme Vidal Estruel dissabte vinent i el 18 de juny al matí a la biblioteca.

El 21 de maig s’ha programat una jornada adreçada als monitors de lleure. Anirà a càrrec de l’entitat El Rebombori i es farà durant el matí a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut. La següent formació estarà destinada als professionals dels àmbits jurídic, judicial i policial. L’advocada Carla Vall impartirà el curs que porta per títol “Abordatge de les violències masclistes des de l’àmbit jurídic. Reptes, estratègies i bones pràctiques”. Serà en format virtual els dijous 5 i 12 de maig de 4 a 7 de la tarda. Per al personal sanitari, les sessions també seran virtuals els migdies del 10, 17 i 31 de maig i 7 de juny. Les impartirà Mercè Martí, psicòloga amb estudis de medicina i antropologia mèdica.

Finalment, tots els agents implicats en la prevenció de la violència masclista tenen una última formació el 10 i el 16 de juny per tal d’assolir eines per abordar el treball quan aquesta situació va acompanyada de consum problemàtic de substàncies. Anirà a càrrec de la psicòloga social i feminista Gemma Altell. La primera sessió serà presencial a la biblioteca i la segona virtual.

Aquestes formacions per a la prevenció de les violències masclistes s’emmarquen en el Pla comarcal de polítiques feministes i en la campanya Impensables. Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar al SIAD trucant al 973 48 32 34 o bé enviant un correu electrònic a siad@elsolsones.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.