El Solsonès participarà al Festival de Senderisme dels Pirineus per primera vegada

Es tracta d’una iniciativa que ofereix rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. Aquí tindrà lloc el 18 i el 19 de setembre i en formen part les 11 comarques que integren la marca turística Pirineus, que són les comarques de muntanya més l’Alt Empordà. Va arrencar al maig al Berguedà i es tancarà a l’octubre a la Vall de Boí. S’inspira en els walking festivals dels països centreeuropeus i combinen propostes en espais naturals, a l’aire lliure, tant per a principiants com per als més entrenats.

La majoria d’activitats es concentren el dissabte 18. Al matí hi haurà una ruta pel Port del Comte i observació d’isards guiada per Relleus; una ruta circular a Canalda passant pel pont tibetà de Puig-Arnau Pubilló amb Tirantmilles i una ruta interpretativa de Solsona al Castellvell que dirigiran Sàmara Natura i Solsona Experience. Durant el recorregut hi haurà un tastet de productes locals a càrrec de “La cuineta d’aquí”. Pel mateix dia s’han organitzat activitats paral·leles com un anellament d’aus a les basses de Brics amb el Grup de Natura del Solsonès o una xerrada sobre bones pràctiques a la muntanya a càrrec dels bombers voluntaris de Sant Llorenç. Al Miracle es podrà fer un taller de pastís de formatge del Miracle amb Manel Casanovas i una visita autoguiada al santuari. La programació completa es pot consultar al web festivalsenderismepirineus.cat mentre que la reserva prèvia s’ha de tramitar al web entrades.turismesolsones.com.

Una de les novetats d’aquesta edició és un concurs de fotografia, al qual hi pot participar tothom que prengui part en alguna de les activitats i pengi una foto a les xarxes socials amb l’etiqueta #FSP2021. El premi serà un cap de setmana per a dues persones amb allotjament i activitat de senderisme inclosos.

Col·laboren en el Festival de Senderisme dels Pirineus el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Solsonès, el Patronat Comarcal de Turisme, el Consorci Leader de la Catalunya Central, l’AdlSolCar i l’Associació de Turisme de la Vall de Lord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *