El Solsonès és una de les comarques incloses en  l’Estratègia del Pirineu, el full de ruta de la Generalitat per guiar el desenvolupament sostenible d’aquesta zona

El Govern en redactarà aquest any el Pla d’Acció pel període 2024-2030 per concretar-ne el desenvolupament i les fórmules de participació. La idea és que tingui un segell i una identitat propis, basada en la concentració de tots els nivells de l’administració i tots els agents socioeconòmics del territori.

L’Estratègia del Pirineu abasta el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, l’Alt Urgell, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran. L’objectiu és ajudar a trobar nínxols de mercat per impulsar un model econòmic propi de desenvolupament sostenible, respectuós amb l’entorn natural i situant les persones al centre de les decisions.

S’estructura en 8 eixos temàtics i prioritza el desenvolupament de 14 projectes transformadors que han de beneficiar el màxim de persones i territoris, fomentant la cooperació publicoprivada i impulsant sectors estratègics. Els 8 eixos estan relacionats amb l’habitatge, l’oferta formativa, la gestió forestal, la mobilitat, la innovació i qualitat en la producció agroalimentària, el turisme, l’esport i les energies renovables.

Redactarà el Pla d’Acció la Comissió Interdepartamental de Governança Rural encapçalada pel Departament de la Presidència i amb Acció Climàtica i Territori a les vicepresidències. Aquest document concretarà com es desenvoluparan els projectes de transformació, la participació dels diversos departaments i les fórmules per fer-ne el seguiment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *