El Solsonès commemora el 8-M amb propostes culturals i reivindicatives centrades en els cossos, la sexualitat i el plaer

Entitats i institucions han programat fins a set convocatòries a partir de demà i fins a final de mes.

Demà, Dia Internacional de les dones, a les 8 del vespre, hi haurà una concentració davant de l’Ajuntament de Solsona convocada per l’ens i pel Consell Comarcal en la qual es llegirà el manifest de la jornada i hi haurà l’actuació musical de Júlia Xandri. Encara aquesta setmana, diumenge, arriba la sisena caminada “Ens movem per les dones”, organitzada per l’Associació de Dones del Solsonès en col·laboració amb alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta. Les inscripcions es podran formalitzar al punt de sortida, al passeig del Pare Claret, diumenge a partir de 2/4 de 9 del matí i es podrà optar per un recorregut curt fins a la font Salada o un de llarg fins a la Torregassa.

La setmana vinent hi ha dues propostes més: un col·loqui titulat “Nascudes per al plaer” el dijous 16 a la biblioteca i una conferència literària a càrrec de Cèlia Riba, neta de la poetessa Clementina Arderiu, que arribarà el dia 18.

El dia 20, a la biblioteca de l’Institut Escola Vall de Lord s’hi farà un taller per a famílies titulat “Celebrem la sexualitat”. Finalment, el darrer dia de març al Teatre Comarcal s’hi representarà una obra de teatre que reflexiona sobre la pressió estètica i l’autoestima. L’interpretarà l’actriu Clara Moraleda, coneguda a les xarxes com a Leopolda Olda, que explicarà la seva experiència en perdre un pit d’adolescent.

D’altra banda, tal com ja us vam avançar, durant tot el mes al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca s’hi pot visitar la mostra “Amb les violències sexuals canvia el conte!”.

La programació del 8-M al Solsonès compta amb el suport de la Diputació de Lleida. La imatge gràfica és obra de la ceramista Sara Reig, guardonada amb el Premi Talent Jove en els Premis Nacionals d’Artesania. El cartell presenta una composició amb gerros de fang amb diferents textures i coloracions que vol reivindicar la diversitat de formes més enllà dels cànons de bellesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *