El Solsonès assoleix el rècord de contagis en tota la pandèmia amb 154 positius l’última setmana

És la comarca catalana amb l’índex de risc de rebrot més elevat, fregant els 2.700 punts. En dues setmanes la tendència al Solsonès s’ha invertit completament esmicolant totes les dades registrades fins ara: de 2 nous positius fa dues setmanes als 154 de la darrera. La majoria són joves d’entre 16 i 23 anys amb símptomes lleus i altres asimptomàtics. No es té constància que cap persona de la comarca estigui ingressada.

Els casos han estat diagnosticats a partir de 473 proves PCR i 53 tests ràpids. L’índex de risc de rebrot s’ha multiplicat per 7, fregant els 2.700 punts, mentre que la taxa de reproducció se situa en 2,92, és a dir, que cada persona infectada en contagia tres més.

Les autoritats locals i sanitàries fan una crida a la màxima prudència per tallar les cadenes de transmissió i contenir la pandèmia. Tal com indica Salut Pública, es recomana a tothom que continuï utilitzant la mascareta a l’exterior, malgrat que no sigui obligatòria.

D’altra banda, s’està treballant per organitzar una marató de vacunes sense cita a Solsona aquesta mateixa setmana. Per ara, hi ha un 38% de la població del Solsonès amb la pauta de vacunació completa i un 53% amb la primera dosi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *