El Solsonès acollirà al juliol la 2a edició del festival itinerant Errant, que combina poesia, música, art i pensament

Tindrà lloc entre el 9 i el 17 de juliol als municipis d’Olius, Sant Llorenç i Pinós i s’ha presentat aquest matí al Consell Comarcal. Aquest festival anual i gratuït impulsat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida ha escollit el Solsonès per sortir de les grans capitals i de la plana lleidatana i com a concepte que la comarca és al centre del país i des d’aquí es pot fer arribar el missatge a tot arreu. El comissari d’Errant, Jesús Vilamajor, explica la temàtica central d’aquesta segona edició:      

Constarà de més d’una vintena d’activitats entre tallers, diàlegs, concerts, performances i exposicions d’art, que s’inaugurarà el 9 de juliol a Olius, a l’antiga fàbrica de Pretensats Pujol, on s’hi podrà veure una exposició col·lectiva d’art experimental amb l’obra d’artistes joves amb una trajectòria consolidada. La setmana següent, aquest mateix espai acollirà una performance-concert.

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, destaca la voluntat d’entendre la cultura com a espai de reflexió, també per als propis artistes:

 La segona jornada de l’Errant es desenvoluparà a Sant Llorenç, amb les converses sobre pensament al carrer conduïdes per la periodista cultural Emma Quadrada. Parlarà amb l’escriptor solsoní Raül Garrigasait i amb la DJ La Sofy sobre la influència de de Tik Tok i Onlyfans en els joves. Durant la setmana, també a Sant Llorenç, hi haurà un vermut electrònic amb la mateixa artista i un concert al claustre de l’església. El plat fort serà el concert amb el grup PLAN, liderat per Pau Riba. D’altra banda, al carrer Major de Sant Llorenç s’hi podrà veure una instal·lació infogràfica que reflexiona sobre la situació privilegiada que viuen alguns sectors de la societat. Anirà a càrrec de l’artista Maria Montseny i comptarà amb la participació d’usuaris, treballadors i famílies de l’Amisol, que l’hauran desenvolupat prèviament  a través de tallers.

El president per delegació del Consell Comarcal, Ramon Costa, es mostra molt satisfet que el Solsonès sigui la seu del Festival Errant:

La tercera parada de l’Errant serà a Pinós, centre geogràfic de Catalunya, seu de dues intervencions artístiques sobre el paisatge: d’una banda, la instal·lació d’exploració sonora d’Albert Gusi SoniPinós, mentre que l’artista Marta Bisbal realitzarà una intervenció artística itinerant que culminarà a Pinós, i es complementarà amb una tertúlia sobre art i paisatge. També a Pinós, el col·lectiu Les Golfes, format per Anna Pazos i Júlia Bacardit, repassarà la ficció ambientada al món rural des del personatge de Manelic de Terra Baixa fins a les sèries de ficció americana actuals. Podeu consultar la programació completa de l’Errant a través de les xarxes socials del festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *