El PSC guanya unes eleccions generals a Solsona per primera vegada mentre que Junts manté el lideratge a nivell comarcal

Un de cada 4 vots a les urnes a la capital va ser per als socialistes, que van aconseguir 952 sufragis, un 13% més que en els anteriors comicis. El primer secretari del PSC al Solsonès, Mohamed El Mamoun, qualifica el resultat d’històric:

Esquerra ha quedat segona a Solsona amb 884 vots, 600 menys que el 2019. A molt poca distància hi ha Junts, amb 845 sufragis. PP i Sumar empaten a 317 vots i la CUP ha quedat per darrera amb 222 sufragis.

Canvi de papers en els resultats a nivell comarcal. Junts es manté com a primera força en 14 dels 17 municipis del Solsonès amb 1.781 vots. Així els valoren des de Junts Solsonès. Xavier Vilalta:

Esquerra es manté segona amb 1.493 vots –victòria a Pinell i Clariana – i amb el PSC frec a frec amb 1.450. A nivell comarcal, el PP és quarta força i Sumar, cinquena.

Esquerra Republicana atribueix l’ascens del PSC a l’apel·lació al vot útil per combatre el feixisme però destaquen el pes decisiu de la seva formació. Ho posa de relleu el president comarcal d’Esquerra, Xavier Castellana:

Al marge de la presidència comarcal, Xavier Castellana aspirava a revalidar el càrrec de senador però n’ha quedat fora, ja que Esquerra només ha obtingut una senadora, Sara Bailac, mentre que el PSC s’ha endut els altres tres senadors per Lleida.

La davallada de la participació també s’ha fet notar a casa nostra, situant-se en un 63%, 8 punts per sota dels darrers comicis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *