El Ple del Consell Comarcal votarà aquesta tarda una moció de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari

És un de la vintena de punts que té la sessió ordinària programada a partir de les 6. Pretén mostrar el compromís de l’ens intermunicipal amb el sector agrari, atenent les necessitats i reclamacions urgents de la pagesia enfront de la crisi que l’afecta.

El text reconeix la importància estratègica del sector per a Catalunya, tant pel seu paper vital en el subministrament d’aliments com per la seva funció social i mediambiental en la gestió del territori. La moció proposa mesures concretes com la simplificació de la càrrega burocràtica, assegurar preus justos pels productes agraris i promoure el consum de productes de proximitat. En aquest sentit, el Consell Comarcal insta els governs català i espanyol a escoltar les reivindicacions de la pagesia, adoptant polítiques actives per revertir la crisi agrària i garantir la sobirania alimentària. A més, es demana la prestació de suport institucional per revaloritzar la pagesia i la seva funció social. També es reclama la flexibilització de les exigències comunitàries de la Unió Europea per adaptar-les a la realitat agrària del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *