El Ple del CCS dona suport unànime a la petició de la comunitat educativa de la ZER de disposar d’un 2n monitor als menjadors escolars

Tal com ja va fer la setmana passada el Consell d’Alcaldies, la sessió plenària d’ahir va aprovar la moció d’aquesta demanda, que es traslladarà al Departament d’Educació.

La ZER del Solsonès està formada per 7 escoles: Aiguadora de Navès, Ardèvol de Pinós, La Coma, Freixinet de Riner, Lladurs, Llobera i Sant Climenç de Pinell. Oscil·len entre els 8 i els 34 alumnes de 3 a 12 anys, dels quals, fan ús del servei de menjador un percentatge elevat. Això fa que durant l’espai del migdia un sol monitor hagi d’atendre entre 4 i 23 infants havent d’escalfar el menjar, servir-lo, acompanyar-los, atendre les necessitats bàsiques d’higiene dels més petits, vigilar els infants que són al pati i recollir el menjador al mateix temps en una franja de dues hores. La directora de l’escola de Llobera i membre de la comissió de menjador de la ZER del Solsonès, Maria Àngels Taribó, subratlla que, a part d’haver de realitzar moltes tasques alhora, hi ha un risc per a la seguretat dels infants pel fet que estiguin atesos per un sol adult a l’espai del migdia: 

Tal com apuntava Taribó, la poca quantitat d’alumnes en cada menjador escolar i una xifra global d’alumnes també baixa, fa que no sigui viable econòmicament disposar de més d’un monitor per cada centre. Des del Consell Comarcal, el portaveu del govern, Marc Casabosch, posa de relleu que no qüestionen les ràtios de monitors per infant del Departament d’Educació, sinó que demanen que aquestes ràtios s’apliquin a partir del segon monitor i, per tant, independentment del nombre d’alumnes que facin ús del servei de menjador, hi hagi almenys dos adults que se’n facin càrrec. Casabosch posa de relleu les especificitats de les escoles rurals que fan necessàries reclamar un segon monitor:

 La moció també destaca la importància de les escoles rurals pels municipis del Solsonès, ja que ajuden a fixar gent al territori i representen un fre al despoblament. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *