El Ple de Solsona vota demà el compte general del 2021, amb un resultat pressupostari de prop de 350.000 euros

El romanent de tresoreria és comptablement d’1,7 milions d’euros si bé realment és de 900.000 euros, un cop fets els pagaments pendents del tanatori i altres partides. El deute viu és de 2,9 milions, amb una reducció del rati legal fins al 31%. El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, posa de relleu que aquest indicador s’ha reduït en 22 punts des del 2015 tot i que el patrimoni de l’Ajuntament ha augmentat considerablement. L’endeutament per habitant és de 322 euros, la inversió per habitant s’incrementa fins als 227 euros i creix la despesa per habitant fins als 1.225 euros.

Un altre tema que es tractarà és la factura de la llum, una de les despeses més elevades per l’Ajuntament. Per tal de mantenir els mateixos serveis municipals amb màxima eficiència sense posar en risc l’equilibri pressupostari, el govern proposa adherir-se a l’acord marc del Consoci Català pel Desenvolupament Local. Això permetrà pagar l’electricitat molt per sota del preu actual. Paral·lelament, Ramon Xandri explica que s’està treballant en la instal·lació de plaques fotovoltaiques i de renovar l’enllumenat per tecnologia LED.

El ple de demà a 2/4 de 8 del vespre també debatrà un protocol intern de tolerància zero amb qualsevol tipus d’assetjament. Està consensuat amb el personal i és una actualització de l’anterior, que datava del 2010. En aquesta mateixa línia, es proposarà l’adhesió al Pla comarcal de polítiques feministes per a la igualtat de gènere del Consell Comarcal. Contempla 120 mesures per desenvolupar fins al 2025.

Entre altres punts, la sessió inclou una moció del PSC que demana incloure en la graella d’aquesta casa un programa polític de periodicitat quinzenal o mensual per donar veu als grups de l’oposició.

El ple ordinari de maig de l’Ajuntament de Solsona se celebrarà demà a 2/4 de 8 del vespre i el podreu seguir en directe per aquesta emissora i 22TV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *