El Ple de Solsona vota demà ampliar el pressupost en 868.000 euros per fer front a l’increment de la factura elèctrica

Si s’aprova, la meitat de la segona modificació de crèdit de l’any anirà a reforçar diverses partides que depenen de l’energia elèctrica com la factura del servei d’abastament d’aigua, la de l’enllumenat públic i diversos equipaments. Aquests 868.000 euros també han de servir per instal·lar plaques fotovoltaiques, comprar un terreny, fer obres de millora al complex poliesportiu i altres actuacions de manteniment.

Per fer front a aquesta puja del pressupost, es proposa incrementar el romanent de tresoreria en 522.200 euros derivat de les subvencions del tanatori, 330.800 euros d’aquest romanent i 15.000 de transferència de capital. El gruix més important, 200.000 euros, són per a la primera d’una sèrie d’instal·lacions de plaques solars. Anirà a la sala polivalent i donarà servei a aquest equipament, la llar d’infants municipal, l’escola Setelsis i el Casal de Cultura, inclosa l’Escola Municipal de Música. 180.000 euros es destinaran a cobrir la despesa de l’enllumenat públic, 142.000 més per a l’electricitat del servei d’abastament d’aigua mentre que 70.000 serviran per ampliar la partida del porta a porta.

En el ple de demà a 2/4 de 8 del vespre es proposa la segona i última pròrroga i modificació del contracte de gestió de la llar d’infants Els Petits Gegants. Es vol prorrogar el contracte a la cooperativa Incoop un curs més però per un import de 250.500 euros. És una pujada del 24% respecte el pressupost d’adjudicació derivat de l’increment salarial per l’actualització del conveni col·lectiu i l’augment d’alumnes prematriculats fins a 74. Entre altres punts, es debatrà una moció en defensa dels jutges de pau. El ple ordinari de juliol de l’Ajuntament de Solsona tindrà lloc demà a 2/4 de 8 del vespre i si no hi ha cap impediment tècnic el podreu seguir en directe per aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *