El ple de Solsona vota avui el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per a les obres de l’Illa Cultural

Atès que els municipis només poden acollir-se als fons europeus Feder a partir de 20.000 habitants, el Consell del Solsonès ha tramitat una subvenció de 746.000 euros, que representa la meitat del finançament de l’obra. Cal Manel i Cal Metge Solé, al costat de la biblioteca, acolliran la Casa del Carnaval, un servei d’hospedatge i un espai de descoberta de Solsona amb un enfocament didàctic, entre altres usos turístics i culturals.

El primer ple ordinari de l’any, aquest vespre a partir de les 9, debatrà un conveni de col·laboració amb la cooperativa GEDI que regula la cessió d’ús, per part de l’Ajuntament, de dos habitatges del carrer d’Antoni Gaudí per acollir fins a 15 joves migrats sols. A més del pis que ja s’utilitza actualment, GEDI n’habilitarà un altre per disposar de més espai. El conveni té una validesa de 10 anys. D’altra banda, es votarà una moció de Jovent Republicà i Esquerra Republicana per declarar Solsona municipi lliure de racisme. Compromet l’Ajuntament a col·laborar amb la DGAIA per garantir l’acollida digna i integradora de les persones joves migrades, elaborar un pla d’acollida municipal i no pactar amb partits polítics de l’extrema dreta.

L’ordre del dia també inclou la primera modificació de crèdit de l’any, per incorporar 70.000 euros a la instal·lació de dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics a les places de Sant Roc i del Camp. La totalitat de l’import procedeix d’un ajut de l’Institut Català d’Energia. Aquests punts s’estrenaran abans de l’estiu i s’afegiran a l’estació ja operativa a la plaça de les Moreres.

El ple de l’Ajuntament de Solsona tindrà lloc aquest vespre, a les 9, i confiem haver pogut reparar l’avaria del centre emissor i oferir-vos-el en directe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *