El ple de Solsona rebutja la moció de la CUP de condemna de les declaracions sobre l’avortament del bisbe

Només hi van donar suport els dos regidors de la CUP; el socialista Mohamed El Mamoun s’hi va abstenir i Esquerra i Junts s’hi van manifestar en contra. Recordem que el text, que fa unes setmanes va rebre l’aval del ple del Consell Comarcal, demanava emetre un comunicat de condemna de les declaracions de Xavier Novell des del consistori i deixar de convidar el bisbe com a autoritat en les festivitats locals.

L’alcalde, David Rodríguez, va defensar el posicionament del grup d’Esquerra qualificant-ho com a dèria de la CUP i argumenta que convidar el bisbe a la Festa Major és una decisió del batlle que no traslladarà al ple. Rodríguez n’exposa els arguments:

Des de Junts també consideren que en la moció es barregen temes. Marc Barbens:      

El PSC, per la seva banda, veu de bons ulls l’emissió d’un comunicat de condemna de les declaracions però no entrar en conflicte amb el bisbe. Mohamed El Mamoun:

    La portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, responia així als arguments d’Esquerra i els socialistes:        

En canvi, les mocions per garantir plenament el dret a l’avortament i el dret al trànsit a la Catalunya Central van rebre el suport unànime del ple. Prèviament, Alternativa per Solsona va retirar el primer punt de la moció del dret a l’avortament que feia referència a la reprovació de les declaracions del bisbe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *