El personal del Consell Comarcal acusa el govern de manca de voluntat per resoldre la precària situació laboral de les treballadores familiars

Posen de relleu que aquest col·lectiu no mereix aquest tracte i qualifiquen d’injust el veto d’Esquerra per aplicar un complement salarial en el ple extraordinari de la setmana passada.

Lamenten que hagin passat 5 anys des que els treballadors del Consell Comarcal van traslladar al govern la primera petició formal de regularització de sous d’aquest col·lectiu. Ja llavors, l’executiu els va emplaçar a l’elaboració d’una Relació de Llocs de Treball, que es va contractar el 2018 i es va fixar el termini d’execució en un any, tot i que la primera proposta no es va presentar fins a l’octubre passat.

El personal de l’ens intermunicipal explica que les treballadores familiars cobren un sou brut anual de 16.259 euros, una diferència notòria respecte altres consells comarcals com els del Berguedà, on perceben 19.400 euros, el del Segrià, 20.500, i el del Bages, 21.500.

Els treballadors del Consell Comarcal consideren que no es tracta d’un problema econòmic ni legal, sinó de voluntat. Consideren injust que el grup d’Esquerra es mantingui en el no malgrat que aquesta proposta tingui el suport de tot el personal i de la resta de grups polítics. Lamenten que un govern d’esquerres que fa bandera del feminisme i de la justícia social no faci res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *