El Museu de Solsona tindrà un accés a peu de carrer

És una de les obres que s’estan duent a terme a l’equipament amb l’objectiu estratègic de projectar una imatge de museu més obert i accessible.

La nova entrada es construirà a la planta baixa del Palau Episcopal i donarà accés directe des de la plaça de Palau a les sales del museu. Es crearà un espai d’acollida obert a l’exterior que inclourà un espai de botiga, taquilles i serveis adaptats. Des d’aquest indret un ascensor i una escala donaran accés directe a l’equipament.

El canvi d’ubicació de l’entrada permetrà transformar l’actual recepció en un espai per a exposicions temporals. Serà una sala àmplia i amb totes les instal·lacions necessàries per tal que no passi com fins ara, que les mostres s’havien de repartir entre dues sales i amb unes escales entremig. Això permetrà fer muntatges expositius de diversos formats. On actualment hi ha la sala d’exposicions més gran, s’hi habilitaran uns lavabos totalment accessibles i una zona d’oficines i despatxos.

Els treballs de millora també arribaran a la sala icona del Museu. Ho explica la directora tècnica de l’equipament, Lídia Fàbregas:

Aquesta remodelació es preveu que estigui enllestida el mes vinent. El conjunt dels treballs té un cost d’uns 600.000 euros. Reben el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat, la Fundació La Caixa i la Diputació de Lleida. Les impulsen els membres del patronat del Museu: el Bisbat de Solsona, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.