El Museu de Solsona programa diverses activitats relacionades amb l’arqueologia per aquesta Setmana Santa

Serviran per tancar el projecte del solsonià, iniciat el març del 2020 amb una exposició sobre el neolític mitjà i es faran el dissabte de Pasqua, el 3 d’abril. La jornada començarà a 2/4 d’11 del matí amb el taller infantil “Els collars. Denes i gravats”. S’adreça als infants a partir de 8 anys, té una hora de durada i costa 6 euros. Marco Pla, especialista en experimentació arqueològica d’Ebreibosc, guiarà un taller infantil sobre collarets a la prehistòria. Es donaran a conèixer els diferents materials que s’utilitzaven per polir la pedra i fer-hi un gravat i s’ensenyaran tècniques de perforació manual utilitzant un brocant d’inèrcia. Els nens i nenes posaran en pràctica les tècniques per elaborar una placa o un collar a partir d’una pedra de pissarra.

A 2/4 d’una del migdia es presentarà el llibre “La cista del Camp de la Bruna, Lladurs, Solsonès”. Es donaran a conèixer tots els detalls, curiositats i apunts d’aquest jaciment arqueològic inèdit. Des del Museu destaquen que poques vegades es té l’oportunitat de documentar i estudiar un jaciment inèdit i aconseguir multitud d’estudis que permetin aproximar-nos a la vida en temps prehistòrics. Aquesta proposta és gratuïta.

Ja a la tarda, a les 4, es proposa un taller per als adults sobre l’art de la talla lítica i els seus canvis al llarg de la prehistòria. S’identificaran materials i, de forma guiada, es farà el procés de fabricació d’una eina prehistòrica amb sílex a través de la percussió directa i el retoc per pressió.

Al marge de la jornada del dia 3, durant tota la Setmana Santa es poden fer les activitats familiars “Pren la guia de paper i investiga” i “Fes d’arqueòleg”. Cal reserva prèvia trucant al 973 48 21 01 o enviant un correu a museu@museusolsona.cat. D’altra banda, el Museu es podrà visitar dimecres, dijous i dissabte vinent d’11 del matí a 2/4 de 7 de la tarda i el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua, d’11 a dues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *