El Museu de Solsona commemora el Dia Internacional dels Museus centrant-se en Picasso i amb un escape room i portes obertes

La programació arrencarà aquest divendres a les 8 del vespre amb la presentació del llibre “Gósol, mirades”. En el marc de l’exposició “Picasso, Territori i arts i tradicions populars catalanes” es dona a conèixer una edició de l’Àmbit de Recerques del Berguedà i l’Ajuntament de Gósol que recopila textos de diversos autors que versen sobre la història del poble i la seva gent entre 1883 i 1950. Hi intervindran Rosa Serra i Rotés, coordinadora de l’edició i directora de l’Àmbit de Recerques del Berguedà, i Claustre Rafart i Planas, autora d’un dels articles i comissària de l’exposició sobre Picasso. Ella mateixa serà l’encarregada de fer una visita comentada a la mostra l’endemà, dissabte. N’hi haurà tres sessions: una a les 11 del matí, una a 2/4 d’una del migdia i una altra a 2/4 de 6 de la tarda. Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia trucant al 973 48 21 01 o bé enviant un correu electrònic a museu@museusolsona.cat. També cal apuntar-se a través dels mateixos canals a l’escape room familiar: Robatori al Museu. S’hi pot participar dissabte entre les 10 del matí i les 7 de la tarda en grups amb un màxim de 4 infants acompanyats d’un mínim de dos adults. L’activitat dura una hora i mitja. Al marge d’això, tant dissabte com diumenge hi haurà portes obertes al Museu.

El Dia Internacional dels Museus porta enguany com a lema “Museus per l’educació i la investigació” i vol subratllar el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística. La Festa Major dels Museus, que se celebra cada any, pretén sensibilitzar el públic sobre la importància del rol dels museus com a institucions al servei de la societat i del seu desenvolupament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *