El mercat de Solsona de divendres s’amplia a la plaça del Camp i l’avinguda del Cardenal Tarancón per poder acollir totes les parades

Per donar cabuda als 60 marxants del mercat del divendres, l’Ajuntament, a través de l’Agència de Desenvolupament Local ha optat per quadruplicar la superfície total, reordenar-lo i contractar agents cívics que controlin que es respectin les mesures preventives. Així, dues de les parades d’alimentació es traslladaran del nucli antic al passeig. A l’avinguda del Cardenal Tarancón n’hi haurà nou de confecció i calçat i a la plaça del Camp, una dotzena d’aquests productes així com també de bijuteria, roba interior i flors. Al costat dret del passeig s’hi ubicaran una quinzena de parades de confecció, roba de la llar, bijuteria, joguines i herboristeria i la banda esquerra estarà reservada per a una dotzena de marxants d’alimentació i confecció.

Divendres passat, la primera setmana en fase 1, van tornar al mercat el 60% de les parades i es preveu que aquest divendres en tornin més. La normativa preveu una distància lateral de dos metres entre parades i de 6 metres per davant, així com un esponjament de la superfície equivalent a l’espai del 25% de parades. A les que no són d’alimentació se’ls ha demanat la reducció d’una quarta part de l’espai habitual.

La clientela haurà d’anar amb les mans netes i amb mascareta, evitar tocar el producte, mantenir la distància física de seguretat i respectar l’aforament d’una única persona per venedor a primera línia de la parada. Els marxants també han de dur mascareta, disposar de gel hidroalcohòlic per a la clientela i evitar el contacte de les persones amb els seus articles. D’altra banda, es col·loquen tanques davant de les parades per separar la clientela de la resta de vianants o dels que fan cua. Fins que finalitzi la desescalada, l’Ajuntament ha contractat agents cívics per controlar que es respectin les mesures i es posen dispensadors de gel hidroalcohòlic perquè tothom es pugui desinfectar les mans regularment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *