El govern solsoní prendrà una decisió definitiva sobre l’Illa Cultural entre aquest mes i el vinent

El motiu principal és l’encariment del projecte, ja que el pressupost inicial de l’avantprojecte era d’1,8 milions d’euros i ara, un cop enllestit, ascendeix fins a 2,6 milions. L’executiu farà un replantejament de l’obra per no hipotecar les finances municipals. Ho apunta l’alcalde, David Rodríguez:

La setmana passada el Ple del Consell Comarcal, que canalitza els ajuts per tirar endavant les obres, va aprovar inicialment el projecte per aconseguir un ajut FEDER de 746.000 euros i un altre de la Diputació de Lleida de 373.000. Des dels Serveis Tècnics Municipals, que han redactat el projecte, atribueixen la diferència de cost, d’una banda, a la complexitat de l’obra en dos edificis d’origen medieval, amb alguns elements catalogats com a Bé Cultural d’Interès Local, i de l’altra, els requisits d’instal·lacions que requereix un alberg en matèria d’accessibilitat i seguretat.

L’oposició demana a l’executiu autocrítica. Des de Junts per Solsona, Marc Barbens tem que l’encariment del cost acabi aturant l’obra:

En la mateixa línia s’expressa la portaveu cupaire, Pilar Viladrich:

Alternativa per Solsona, a més, també insisteix en la importància de debatre el nou model de gestió d’aquest equipament. El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, defensa que no es discuteix si es renuncia al projecte, sinó a la subvenció Feder i, si no es pot executar en una fase, es farà en dues.

Els immobles de Cal Manel i Cal Metge Solé, de més de 1.500 metres quadrats, han d’acollir la Casa del Carnaval, un espai permanent d’exposició de la imatgeria de la festa, que inclou sales per als gegants i els nans, un taller a la planta baixa, sales d’exposicions de la música i d’audiovisuals i una sala de reunions. L’alberg estarà format per un menjador, un office i un lavabo a la primera planta i dormitoris i banys per a 50 persones a la segona. La planta sotacoberta acollirà la zona polivalent de l’alberg, dues terrasses i un futur camp d’aprenentatge. A la planta baixa està previst habilitar-hi la recepció, la consigna, una botiga, un bany i un despatx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *