El Govern demana que la Catalunya Central passi a la fase 2 dilluns que ve

La proposta es va aprovar ahir a la tarda al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya i es va enviar al govern espanyol.

Així, a partir de dilluns que ve, desapareixerien les franges horàries, exceptuant la reservada a majors de 70 anys, i es reprendrien parcialment les activitats de restauració i grans superfícies comercials.

En l’àmbit cultural, la fase 2 contempla l’entrada en funcionament de cinemes i teatres, monuments i equipaments culturals, mantenint sempre les mesures de seguretat i d’higiene. I a l’assistència a enterraments, s’hi suma la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

Des del Govern asseguren que el canvi d’una fase a una altra es basa en factors com una evolució a la baixa de la incidència de nous casos als territoris i la capacitat de l’atenció primària a l’hora de diagnosticar i seguir casos amb la disposició de proves PCR.

Totes les residències del Solsonès són verdes

A Solsona a hores d’ara continuen havent-hi 18 casos confirmats acumulats, mentre que al conjunt de la comarca en sumen 27. En canvi, pel que fa als casos sospitosos, s’han incrementat prop d’un 25% l’última setmana fins a situar-se als 435, 309 dels quals a Solsona. Fonts del Departament de Salut afirmen que aquest augment és possiblement al fet que en les últimes setmanes s’han fet els testos a totes les residències del Solsonès, que han donat negatiu. A més, s’està fent el seguiment de tots els simptomàtics lleus per part d’atenció primària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *