El Festival de Senderisme del Solsonès proposa una dotzena d’activitats per aquest cap de setmana

La nostra comarca se suma de nou al Festival de Senderisme dels Pirineus en el qual hi prenen part les 11 comarques de la marca turística Pirineus, que són les comarques de muntanya i l’Alt Empordà.

La iniciativa arrencarà dissabte a les 9 del matí amb una ruta guiada per la Coma per observar l’arquitectura de pagès, a càrrec de l’empresa Relleus i l’Associació Cultural de la Vall de Lord. Se sortirà de l’aparcament de Ca la Roseta. D’altra banda, Sílvia Rovira guiarà una ruta de senderisme de més de 14 quilòmetres pel pont Quebradís. En aquest cas, el punt de trobada serà l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord, a Sant Llorenç. A les 10, Sàmara Natura i Solsona Experience conduiran una caminada d’interpretació de la natura i de la història de tres hores de durada que transcorrerà entre Solsona i el Castellvell d’Olius. La sortida serà la plaça del Consell Comarcal.

Diumenge a les 9 del matí Sílvia Rovira serà l’encarregada de guiar una altra activitat, en aquest cas, una proposta de senderisme de 12 quilòmetres entre Solsona i el Miracle, sortint de la plaça de Sant Jordi. A les 10, al Santuari del Miracle, Sàmara Natura conduirà una ruta circular de dos quilòmetres en la qual s’observarà el paisatge i s’identificarà la flora i la fauna existent en perspectiva a la memòria del paisatge abans dels incendis del 98. També oferirà una visita guiada a l’Espai Natura. Tant les propostes de dissabte com les de diumenge comptaran amb un tastet de Producte d’Aquí.

El Festival de Senderisme del Solsonès també proposa activitats paral·leles. Dissabte a les 9 del matí el Grup de Natura proposa un anellament d’aus a les basses de Brics mentre que a la tarda, a les 6, hi haurà una visita guiada al Museu-Centre d’Interpretació de la Vall de Lord a càrrec de l’Associació Cultural de la zona, que sortirà del claustre del monestir. A partir de les 6 i fins a les 10 del vespre, Sàmara Natura i AstroSolsonès conduiran una vesprada de cérvols i astronomia. El punt de trobada serà el cementiri de Solsona.

Per diumenge al matí, l’ETFEM proposa una activitat d’orientació per la Vall de Lord sortint de l’alberg de les Cases Altes de Posada. Finalment, diumenge a les 10, el restaurant del Miracle oferirà un taller de cuina d’elaboració de pastís de formatge.

El Festival de Senderisme del Solsonès és organitzat pel Festival de Senderisme dels Pirineus, el Consell Comarcal i el Patronat de Turisme del Solsonès amb la col·laboració de diverses entitats, empreses i institucions. Per a participar en qualsevol de les activitats podeu fer reserva prèvia a través del web entrades.turismesolsones.com. Per a més informació, podeu consultar el portal festivalssenderismepirineus.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *