El dtor grup Ames augura que en els propers 4 anys faran falta una quarantena de treballadors ‘bastant qualificats’ a Simet Solsona

César Molins ho ha afirmat aquest matí a la jornada sobre els reptes de la Formació Professional al territori organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local. Hi han assistit una cinquantena de persones dels àmbits educatius i empresarials i de l’Administració. Recordem que l’objectiu de la sessió és ajustar l’oferta educativa d’FP dels centres del Solsonès i Cardona amb la demanda de perfils qualificats que les empreses no poden cobrir, com és el cas dels relacionats amb l’electricitat i electrònica o la fabricació mecànica. La directora de l’Agència, Glòria Domínguez, ha desgranat una sèrie de llocs de treball que l’any passat no es van poder cobrir en el territori SolCar i ha posat de relleu que la manca de personal qualificat és sobretot a la indústria, l’hostaleria, la construcció, l’atenció a les persones, els idiomes i el sector agrari. Domínguez ha subratllat que només el 56% de la població del Solsonès i Cardona en edat de treballar pot fer-ho al territori perquè no tenim les persones qualificades per la feina que s’ofereix.

En la inauguració de la jornada, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha afirmat que l’FP és un repte comú del Solsonès i Cardona on hi ha quatre centres de secundària, empreses en creixement, estudiants amb talent i l’Agència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *