El Departament d’Interior prorroga el nivell 3 del Pla Alfa en 11 dels 15 municipis del Solsonès fins a la mitjanit de dimarts

Són els mateixos que fins ara, tots excepte Odèn i la Vall de Lord si bé en el conjunt del país pugen fins a 357 els municipis que es troben en aquest nivell i 11 els massissos tancats. Recordem que queden suspeses les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.

Són mesures dictades pel Departament d’Interior que s’aplicaran almenys fins a la mitjanit de dimarts, que s’allarguen arran de la persistència de l’onada de calor, amb repunt de temperatures i humitats baixes. És la major activació que s’ha fet mai pel que fa a municipis, comarques i control d’accessos a massissos forestals.

A la nostra comarca es mantenen tancats els accessos a tota la Ribera Salada, una restricció que seguirà vigent fins que es retorni al nivell 2 del pla Alfa. Castellar de la Ribera i Lladurs han ordenat el tancament perimetral d’aquest espai fluvial i Navès ha tancat l’accés tant a la Vall d’Ora com a Busa fins a nou avís. Només s’hi permetrà l’accés dels veïns i de les persones que vagin a establiments turístics però no podran anar al riu ni a fer qualsevol altra activitat a la natura.

A part de la suspensió de les activitats en el medi natural, inclosa la realització de barbacoes, el nivell 3 del pla Alfa també hi limita la circulació motoritzada, exceptuant residents i activitats inajornables. Les activitats dels casals, colònies i estades esportives es restringeixen a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi. D’altra banda, se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda i també les obres a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes. També es restringeix l’ús d’eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *