El Departament de Territori ha tret a concurs les obres d’instal·lació de plaques solars i enllumenat més eficient en un túnel de la C-55

L’actuació permetrà millorar l’eficiència energètica, reduir emissions i autogenerar energia solar al túnel de la Flaüta, a Clariana, que permetrà estalviar l’emissió de prop de 32 tones anuals de diòxid de carboni.

Per primera vegada en un plec de condicions del Departament de Territori hi haurà l’obligació que el projecte suposi zero emissions de CO2. L’empresa adjudicatària haurà de garantir un impacte zero tant pel que fa a fabricació i transports de materials com a l’execució de les obres. Així, qualsevol emissió de diòxid de carboni equivalent per sobre de zero s’haurà de calcular i compensar econòmicament comprant crèdits als programes voluntaris de compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la Generalitat.

Els treballs es liciten per un import de 390.000 euros i començaran durant la tardor, amb un termini d’execució de dos mesos. D’una banda, s’instal·laran una setantena de mòduls de plaques fotovoltaiques en un talús prop de la boca sud del túnel de la Flaüta. Produiran uns 69 quilowatts anuals, cosa que implicarà un estalvi de 18 tones de diòxid de carboni. D’altra banda, se substituiran les lluminàries actuals per altres de tecnologia LED, més eficients lumínicament, que consumeixen menys energia, duren més i són més ecològiques. En aquest cas, l’energia consumida es reduirà en un 41% i l’estalvi anual d’emissió de CO2 serà de prop de 14 tones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *