El Departament de Salut introdueix dues noves vacunes al calendari de vacunacions de persones grans

El Centre Sanitari demana a la població d’aquestes franges d’edat que s’adrecin al personal d’infermeria de referència per rebre informació o demanar hora per administrar el vaccí.

D’una banda hi ha la vacuna per a la prevenció de l’Herpes Zòster. Es tracta d’una malaltia amb elevada prevalença a partir dels 50 anys i en persones immunodeprimides amb certes condicions de risc. Es produeix per la reactivació del virus que en la infància va causar la varicel·la. Apareixen erupcions cutànies amb dolor intens que poden perdurar en el temps i la complicació més freqüent és l’extensió del dolor fins a 3 mesos o més o, fins i tot, anys. La vacunació està indicada a persones de 65 i 66 anys i les de 80 i 81. Més endavant es faran extensives a la resta de grups de població.

D’altra banda, hi ha la vacuna per la prevenció del pneumococ. Pot provocar un ampli ventall de malalties associades com una otitis o una pneumònia que es poden acabar complicant amb una sèpsia o meningitis. En aquest cas, s’administra la vacuna a les persones de 65 anys.

Les persones dins d’aquestes franges d’edat interessades a rebre el vaccí o més informació es poden adreçar al seu infermer o infermera de referència del Centre Sanitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *