El Departament d’Acció Climàtica i les ADF signen un  programa de treball conjunt en matèria de prevenció d’incendis

Es reforcen les tasques relacionades amb la prevenció d’incendis forestals fora de temporada, de vigilància durant el període de risc d’incendis i tasques primerenques d’intervenció i extinció en cas de foc. L’acord valora positivament les actuacions realitzades al llarg dels darrers anys entre la Generalitat i el Secretariat d’ADFs i es confirma la voluntat de seguir treballant en aquesta línia.

Entre les actuacions que s’han posat en valor en destaquen l’ampliació de les dotacions econòmiques d’ajuts per realitzar actuacions de prevenció d’incendis i el manteniment de les ADFs. També hi ha la millora de la coordinació amb el Grup Especial de Prevenció i Intervenció Forestal i la creació d’un punt de control compartit. D’altra banda, subratllen la creació, l’any passat, d’una línia de compensació econòmica per a la realització de treballs de neteja perimetrals als camps de conreu com a mesura de prevenció i suport en l’extinció.

El Departament d’Acció Climàtica s’ha compromès a avançar amb el Decret de les ADFs. Inclourà la creació d’un grup motor i la realització d’un procés participatiu a partir del setembre. També es treballarà en unes noves bases d’ajuts per a l’adquisició de vehicles i material per renovar el parc mòbil actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *