El CTFC promou la gestió sostenible dels productes silvestres comestibles per a generar noves oportunitats al medi rural

L’ens de recerca acull avui la conferència final del projecte PRIMA WildFood, que ha liderat, amb la presència d’una seixantena de persones. Ha estudiat la cadena de valor dels productes silvestres comestibles mediterranis com la tòfona, els bolets, els pinyons, les glans o les plantes aromàtiques per contribuir al seu desenvolupament i promoció.

El Centre insta a regular aquest subsector i a potenciar el cultiu d’aquests productes per reduir la pressió sobre les poblacions naturals i evitar la sobreexplotació. Incloent alguns d’aquests productes dins del sector agrícola, es crearien llocs de treball en zones rurals, evitant la despoblació i fomentant la conservació dels recursos naturals. Una altra de les recomanacions és la creació d’un sistema de certificació agrupada que ajudi els productors locals a posicionar-se al mercat i fer front als productes importats.

 En els darrers tres anys, el projecte ha estudiat les cadenes de valor d’Espanya, Eslovènia, Itàlia, Portugal i Tunísia i ha implantat vuit projectes pilot. Els de Catalunya s’han centrat en els bolets i els pinyons. Octavi Quintana, director de la Fundació PRIMA, que ha finançat el projecte, destaca la importància de promoure el consum d’aquests aliments:

La conferència final del projecte es tancarà demà amb una visita de camp a una plantació de tòfona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *