El CTFC participa en un projecte estratègic de transformació econòmica de Lleida

Ahir en van signar el conveni que ho regula el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà; i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Es tracta d’un projecte pilot de transformació econòmica i impuls de la bioeconomia a la demarcació de Lleida, coordinat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació a través de l’Oficina Tècnica per a la Transformació. El Grup Promotor és una unió institucional de la qual formen part el CTFC i altres entitats de suport a la promoció econòmica com la Universitat de Lleida o l’IRTA.

És un projecte estratègic a 8 anys vista que compta amb un pressupost inicial de 17,7 milions d’euros en la primera fase, que s’ha de desenvolupar entre aquest any i el 2022. Compta amb una trentena d’actuacions programades.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, considera que aquest pla estratègic ha de ser la llavor d’una nova forma de treballar que ha de permetre sortir més forts i més preparats de la crisi provocada per la Covid, responent a reptes clau com el de la transició ecològica o el de la transformació digital, per a esdevenir una economia moderna, eficient en l’ús dels recursos i competitiva. Així, el projecte preveu impulsar una agenda compartida que permetrà alinear els esforços i les actuacions dels diversos agents compromesos amb la transformació del model actual de producció i consum del territori en un model basat en la bioeconomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *