El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, inaugura la reforma i ampliació del parc de Bombers de Solsona

Després de més de 20 anys de reivindicacions per remodelar el parc de Bombers més antic de Catalunya, tal com ha recordat l’alcaldessa, Judit Gisbert, Solsona ja té unes instal·lacions al dia. Amb una inversió d’1,6 milions d’euros, el parc té més de 960 metres quadrats de superfície amb nivell A d’eficiència energètica. Després de 40 anys en aquest emplaçament, s’ha construït un nou edifici per a les dependències de dia i un altre que acull magatzems i un gimnàs i s’ha ampliat la cotxera.

 El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que el compromís de la Generalitat és dotar els cossos de seguretat i emergències de més recursos per estar al costat de la ciutadania en el moment de més vulnerabilitat. Però més enllà del continent, Elena ha volgut posar l’accent en el contingut. El titular d’Interior ha qualificat de valor extraordinari la coordinació entre els diversos agents implicats en l’extinció dels incendis del Solsonès de l’estiu:

Des del parc de Bombers de Solsona, en els últims 3 anys s’han realitzat un total de 4.000 intervencions. L’any passat se’n van fer prop de 800, de les quals gairebé la meitat de caràcter no urgent, 150 pràctiques i una seixantena de salvaments. El parc compta amb 19 bombers funcionaris, 8 de voluntaris, 5 EPAF, 3 Serra i un bomber de segona activitat.

L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, ha aprofitat l’avinentesa per reclamar que es mantinguin els efectius al territori i per agrair la tasca dels Bombers i de la resta de cossos de seguretat que operen a la ciutat:

Gisbert també ha recordat que queda pendent desencallar la construcció de l’heliport al polígon de Santa Llúcia, un projecte que depèn del projecte d’urbanització d’Incasòl i que s’ha mostrat convençuda que arribarà aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *