El conseller comarcal de Protecció Civil, Jaume Fons, afirma que l’ens no té cap autoritat en matèria de gestió d’incendis

A través d’un escrit, el responsable polític comarcal de Protecció Civil replica el malestar de les ADF del Solsonès perquè l’ens no les havia convocat a una reunió de treball sobre incendis forestals. Fons subratlla que la reunió del passat 9 de febrer al Consell Comarcal era de responsables polítics i, per tant, des de l’ens es van convocar només les alcaldies del Solsonès, que és amb qui havien sol·licitat la trobada els responsables polítics de Bombers. Jaume Fons assegura que quan el Consell actua per iniciativa pròpia convoca a tots els implicats en incendis encara que després molts no es presentin a la convocatòria. També lamenta que, malgrat que des de l’ens intermunicipal es procuri que els Bombers mantinguin l’oferta de jornades de formació per als voluntaris de les ADF, al Solsonès no s’hi apunta ningú. Fons destaca que una altra tasca del Consell Comarcal en l’àmbit d’incendis és mantenir el canal social de ràdio, que havia estat el punt de contacte de totes les ADF, tot i que algunes l’han substituït per canals fragmentaris i ineficients. El conseller comarcal de Protecció Civil posa de relleu que l’ens sempre s’ha mostrat predisposat a col·laborar en tot allò que li han sol·licitat i fins on se li permet per les competències que té atribuïdes. Jaume Fons deixa clar que el que fa és tant intercanviar informació operativa a l’hora del foc com estructural a nivell de normatives. Fons és especialment crític amb la comunicació interna de les ADF. Considera que en alguns casos no arriba tota la informació als socis des de les direccions de les ADF:

   Finalment, el conseller comarcal de Protecció Civil reconeix que les ADF van sorgir al Solsonès per reforçar el que havia funcionat en incendis forestals i evitar el que havia fracassat reiteradament. Jaume Fons afirma que la idea era prou bona com per ser imitada arreu de Catalunya, però des del Solsonès no es va controlar la qualitat d’aquestes còpies ni dels organismes que es van inventar per enquadrar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *