El Consell d’Alcaldies vol conèixer les implicacions que tindria l’entrada de Torà i Biosca al Solsonès

Els batlles reclamen un estudi socioeconòmic per tenir més informació sobre aquest procés d’adscripció. Recordem que la setmana passada el PSC va entrar una proposició de llei al Parlament per demanar el pas dels dos municipis de la Segarra al Solsonès i de la vegueria de Lleida a la Catalunya Central. És per això que es va convocar una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldies per conèixer l’opinió dels alcaldes de la comarca. Per aconseguir més informació, es demanarà als grups polítics del Parlament que formen la Comissió de Delimitació Territorial que vinguin a un Consell d’Alcaldies a explicar la seva posició al respecte o bé que una comissió del Solsonès es traslladi al Parlament per conèixer aquest afer de primera mà.

El principal escull rau en donar serveis. Ho exposa el president del Consell d’Alcaldies i batlle d’Olius, Antoni Márquez:

També es va posar sobre la taula la necessitat de fer una consulta perquè els veïns de Torà i Biosca es manifestin si volen passar o no al Solsonès. Recordem que el govern espanyol no va permetre la realització d’un referèndum per recollir aquesta opinió. Márquez posa de relleu que amb la nova llei de consultes de la Generalitat ara aquesta consulta es podria tirar endavant. D’altra banda, alguns alcaldes van demanar que es faci també una consulta al Solsonès per conèixer la voluntat de la ciutadania de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *